Söka leaderpengar till projekt

Leader Gästrikebygden har pengar att bevilja till bra utvecklingsprojekt som är lokalt förankrade, matchar vår utvecklingsstrategi och har förutsättningar att skapa långsiktigt hållbara resultat. Med lokal förankring menar vi att projektet löser ett lokalt behov i leaderområdet och att det finns lokala krafter som vill engagera sig och samarbeta i projektets genomförande.

Vi är inne i en programperiod som går mot sitt slut, sista beslutsåren för projektstöd blir år 2022 och i viss omfattning år 2023. Projekten som beviljats ska vara slutredovisade senast hösten 2024.

Det finns just nu inget takbelopp utöver att stödansökan måste vara på minst 22 000kr, det viktiga är att kostnaden är rimlig för det som ska uppnås. Projektstöd till företag kan dock beviljas maximalt 200 000kr.

Leaders projektpengar är finansierade via EUs investeringsfonder, Region Gävleborg och medverkande kommuner. Varje projekt som beviljas leaderpengar ska ha en egen medfinansiering som inte är offentligt stöd, den kan i många fall utgöras av ideellt arbete.

Du hittar information stegvis under flikarna förbered ansökan, registrera ansökan, beslutsprocess och beslutsdatum.

 

Du är alltid välkommen att kontakta oss på leaderkontoret om du undrar över något!

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK