SJVs kötider för beslut och utbetalning


Många hör av sig till leaderkontoret och frågar om kötiderna. Därför kommer vi att lägga ut den info vi har om kötiderna och uppdatera sidan minst var fjortonde dag.

Jordbruksverket hanterar alla ansökningar i hela landet och kötiderna kan ibland bli långa. Myndighetens ambition är en kötid på max 90 dagar, den har dock periodvis varit längre än så.

 

Ansökan om stöd och ansökan om ändring av stöd
Dessa ansökningar ska först beviljas av leaderföreningens styrelse. De ansökningar som beviljats av styrelsen ska sen sluthandläggas på leaderkontoret. Slutligen ska beslut om stöd fastställas av Jordbruksverket. Leaderkontoret informerar sökande om när ansökan är beviljad av styrelsen samt när det är färdighandlagt och ställt i kö till Jordbruksverket. Projektägare har möjlighet att på egen ekonomisk risk starta upp sitt projekt från och med att ansökan registrerades i e-.tjänsten.

Ansökan om utbetalning
Här är leaderkontoret bara "stöd och bollplank" medan Jordbruksverket handlägger och beslutar om inkomna ansökningar och utbetalningar. Förskott går i en egen snabbkö, övriga ärenden ställs i kö till handläggning. Genom att vara noggranna i rekvisitionerna så undviks onödiga kompletteringsrundor och därmed kan vi alla göra vårt för att bidra till att kapa köerna och snabba på utbetalningarna.

 

Enligt uppgift från Jordbruksverket den 5 december 2022

 

Handläggningskö för ansökan om stöd inkl ansökan om ändring

Nu påbörjas handläggning för ärenden som kom in till Jordbruksverket vecka 29, 2022

 

Handläggningskö för ansökan om utbetalning

Nu påbörjas handläggning för ärenden som kom in till Jordbruksverket (vecka)

Landsbygdsfonden

vecka 22 2022

Regionalfonden, socialfonden och havs- och fiskerifonden

vecka 48, 2022

 

 

 

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK