Nyhetsbrev nr 5: Årsmöte & beviljade projekt

Vi firar vår genom att bjuda in till Leaderföreningens årsmöte och sprida information om de projekt som fått sina startbesked från Jordbruksverket de senaste månaderna.

Eftersom tiden fram till sommaren ofta går så fort vill vi redan nu informera om att LAGs sista beslutsmöte innan semestern är den 5 juni och för att komma med där behöver ansökan vara komplett registrerad i e-tjänsten senast den 2 maj. Det finns fortfarande pengar kvar att söka i alla våra insatsområden, men efterlyser särskilt projekt som handlar om att få unga att klara gymnasiet och att få fler att välja bristyrkesutbildningar.

Välkommen på årsmöte 27/4

Årsmötet hålls i "Gamla mejeriet" i Hofors den 27 april kl.18.Publicerad 4/4, 2017

Leaderföreningen bjuder in alla intresserade till årsmöte där det förutom beslutsfattande bjuds på information, inspiration och nya bekantskaper.

När: kl.18.00 - 20.30 den 27 april 2017

Var: Gamla mejeriet, Hantverkarg.2, Hofors

För vem: Alla intresserade är välkomna, men bara medlemmar har rösträtt (läs här om hur din organisation blir medlem)

Föranmälan: Senast 20 april via denna länk: https://simplesignup.se/event/93154

Vi bjuder på matig kvällsfika, glöm inte att ange ev. specialkost när du anmäler dig!


Program:

Nuläge i programperioden - trender och utmaningar
Leaderkontoret och LAG berättar

Så jobbar vi – tre leaderprojekt berättar
Naturupplevelser i Gästrikland, Sportoteket i Hofors och Åsas Ost

Årsmötesförhandlingar
Alla handlingar inklusive valberedningens förslag finns att ladda ner på hemsidan senast 2 veckor innan mötet.

 

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Nytt projekt: Pilgrim - karta & kontaktnät

Publicerad 29/3, 2017

Detta är programperiodens första gränsöverskridande samarbetsprojekt som ska genomföras både i vårt leaderområde och i Hälsingebygden.

Projektet ska utveckla digitala kartor, god service och entreprenörssamarbeten längs Helgonleden för att främja natur- och kulturturismen i området. Målet är att öka användandet av leden och därmed öka intäkter kopplat till besöksnäring. Helgonleden är en del av en längre sammanhängande pilgrimsled som går från Uppsala till Trondheim. Projektet ägs av studieförbundet Bilda och genomförs i nära samarbete med föreningen Pilgrimstid. Projektet har fått sitt startbesked från Jordbruksverket.

Här kan du läsa mer om projektet

 

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Nytt projekt: iKEF Högbo

Publicerad 23/3, 2017

Vi gratulerar teamet bakom projektet som är vårt nionde som fått sitt startbesked från Jordbruksverket denna programperiod och det första med leaderfinansiering från socialfonden.

Projektägare är Sandvikens kommun som tillsammans med Högbo bruk AB och Högbo Gårdshandelsförening vill engagera utrikes födda arbetslösa personer som är intresserade av att lära om och jobba med småskalig lokal produktion. Genom kompetensutveckling, yrkesinriktad arbetspraktik och nätverksbyggande enligt ett koncept de kallar för iKEF är målet att flera av deltagarna ska få ett arbete efter avslutat projekt hos verksamheter på eller utanför Högbo bruk.

Mer information om projektet hittar du här

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Tidningsreportage om mjölkautomaten

Publicerad 15/3, 2017

Gästriklands tidning har skrivit ett reportage om projektet Mjölkbutiken i Storvik som har beviljades leaderfinansiering under 2016, där länets första fristående mjökautomat ska etableras i Storvik där konsumenterna själva kommer kunna köpa mjölk i flaska.

Länk till tidningsartikeln:http://gastriklandstidning.se/2017/03/anne-och-josefin-har-snart-en-automat-ihop/

Här hittar du kort information om projektet och kontaktuppgifter som vi har publicerat under fliken beviljade projekt

 

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Nytt projekt: Sportoteket i Hofors

Publicerad 10/2, 2017

Nu startar ytterligare ett leaderprojekt sin verksamhet - Sportoteket i Hofors - som äntligen har fått sitt startbesked från Jordbruksverket. Projektet ska stärka föreningslivet i Hoforsområdet och få fler att ta del av det på olika sätt. En viktig målgrupp för projektet är de som inte är aktiva inom föreningslivet idag. De ska genom projektet få möjligheter att låna utrustning och delta i prova-på-verksamheter i föreningslivet. Särskilda insatser ska göras för att få fler nysvenskar att komma in i föreningslivet.

Här kan du läsa mer om projektet på vår hemsida:

leadergastrikebygdenllu.se/sportoteket-i-hofors

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Tidning uppmärksammar Åsas ost

ARtikel om Åsas ost i Gästriklands tidning den 27 januari 2017Publicerad 8/2, 2017

Gästriklands tidning publicerade den 27 januari ett helsidesuppslag om Åsas ost, ett av de första projektstöd till företag som har beviljats i vårt Leaderområde. Tyvärr hittar vi ingen länk på nätet så vi publicerar en fotograferad version av artiklen här istället. 

Här hittar du projektets egen sida på vår webbplats

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Nytt projekt: Affärs- & besöksytor i Axmarbruk

Byggnaden ska konverteras från bostad till café & butikslokal i Axmar brukPublicerad 30/1, 2017

Nu har vi ytterligare ett leaderprojekt som är beviljat och fått sitt startbeslut från Jordbruksverket. Projektet heter "Affärs- & besöksytor i Axmarbruk" och ägs av föreningen Hyttan som vill omvandla en befintlig byggnad från privatbostad till en café och butikslokal. Byggnaden ligger i anslutning till den vackar slottsparken i Axmar bruk. Förhoppningen är att detta ska bli en satsning som gör området än mer intressant för besökare. Här kan du läsa mer om projektet och hitta kontaktuppgifter till dem:

http://leadergastrikebygdenllu.se/besoks-och-affarsytor-i-axmarbruk

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Leader Gästrikebygden LLU / Europeiska Unionen
www.leadergastrikebygdenllu.se