Nyhetsbrev 3: God jul och gott nytt år!

Här kommer årets tredje och sista nyhetsbrev från Leader Gästrikebygden lokalt ledd utveckling. 

Nu är det inte långt kvar av vårt första verksamhetsår denna programperiod. Från att vi fick det efterlängtade startbeskedet i slutet av januari 2016 om att vi var ett av de områden i landet som beviljades finansiering för vår Leaderstrategi har vi klarat av vår uppstartsfas och är nu äntligen i full drift. Även om vi hade erfarenhet från förra programperioden har det varit en spännande utmaning att få alla nya pusselbitar på plats med ny strategi, ny förening, ny styrelse, ny bemanning, ny hemsida, nya regelverk och nya digitala system för projektansökan och handläggning.

Vi går in i 2017 med flera beviljade projekt i bagaget och en hel del nyinkomna ansökningar att besluta om. Folk hör av sig till oss på Leaderkontoret med nya idéer hela tiden så vi förväntar oss ett bra inflöde av ansökningar även framöver. Det finns fortfarande pengar kvar att söka inom alla våra sex insatsområden. Vill du veta mer om vad man kan söka för så hittar du det på vår hemsida.

Och jo, vi erkänner att vi har varit lite hemlighetsfulla under året som gått när det gäller vilka projekt som har beviljats (vi kan avslöja att det är fler än 10). Det beror på att Leadersstyrelsens projektbeslut ska fastställas formellt av Jordbruksverket och även om projekten har rätt att starta på egen risk så har vi valt att inte gå ut "offentligt" med våra projektbeslut förrän allt är klart.

Vårt nyårslöfte blir att inleda det nya året med ett nyhetsbrev där vi firar vår 1-årsdag i drift med att berätta om alla de nya Leaderprojekt som fått sina godkända startbeslut!

 

Leaderkontoret julstängt 23/12-10/1

Publicerad 9/12, 2016

Vill du komma i kontakt med oss innan jul så är det hög tid att höra av sig de närmaste dagarna. Leaderkontoret kommer att vara stängt från och med den 23 december till och med den 10 januari. Vi öppnar alltså igen på onsdag den 11 januari.

Så redan nu, så här lite i förväg strax före den tredje advent, så passar vi på att önska er alla en god jul och ett gott nytt år.

Hälsningar Theres & Zinitha på Leaderkontoret

TIPS!
Funderar du på att söka finansiering till ett projekt så behöver din färdiga ansökan steg 2 finnas registrerad i början av februari 2017 för att ha en chans att komma med på beslutsmötet i mars. Mer om hur det går till kan du läsa på hemsidan under fliken söka.

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

LAGs beslutsdatum 2017

De projekt som LAG beviljar ska bidra till att uppnå målen i vårt Leaderområdes utvecklingsstrategi.Publicerad 13/12, 2016

Nu har vi planerat in datum för nästa års beslutsmöten där Leaders styrelse/LAG bestämmer vilka projekt som ska beviljas finansiering. Tills vidare är ansökningar inom alla Leaderstrategins insatsområden och fonder välkomna. Vill du påbörja en ansökan så börja med att hör av dig till oss på Leaderkontoret!


Leaderstyrelsens /LAGs beslutsdatum för projekt 2017

14 mars*

5 juni*

28 september*

5 december *

* Din ansökan ska finnas registrerad i e-tjänstens steg 2 minst fyra veckor innan beslutsdatum. För att hinna göra en bra ansökan så rekommenderar vi att du startar din ansökningsprocess i god tid, börja med att höra av dig till Leaderkontoret och stäm av din idé med oss!

Du vet väl att du alltid kan hitta våra inplanerade beslutsmöten här på hemsidan.

 

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Leader Gästrikebygden LLU / Europeiska Unionen
www.leadergastrikebygdenllu.se