Nyhetsbrev nr 2: Sommarhälsningar från Leader Gästrikebygden LLU

  • Vila, kreativitet och energi hänger ihop - kanske får du en sommaridé som kan bli ett Leaderprojekt?

    Vila, kreativitet och energi hänger ihop - kanske får du en sommaridé som kan bli ett Leaderprojekt?

Leaderkontoret börjar få sommarfeeling med tre dagar kvar till semester och skickar därför ut en sommarhälsning till dig som prenumererar på vårt nyhetsbrev.

Vi tycker själva att det känns riktigt skönt att programperioden nu gått från startfas till skarpt läge. Leaderföreningens styrelse (LAG) har under våren beslutat att prioritera 8 projekt som får dela på drygt 4 mkr, när projekten startar igång i höst så kommer vi stolt att berätta mer om dem. Samtidigt vet vi att det är flera intressanta projektansökningar på väg in. Så trots att vi tänker njuta av sommarledigheten så ser vi också fram emot en spännande fortsättning i augusti!

Sommaren är en tid för att fylla på sina energidepåer, kanske fyller du på dina genom att uppleva nya platser och aktiviteter eller kanske genom att koppla av hemma i hängmattan. När du är lagom utvilad och uppladdad så kanske du får nya idéer om hur din ort skulle kunna utvecklas. Får du sen en stund över så tipsar vi om att surfa in på vår hemsida leadergastrikebygdenLLU.se. Kanske kan din idé utvecklas till ett av de projekt som får ta del av de återstående miljonerna för lokalt ledd utveckling på landsbygden?

Theres & Zinitha på Leaderkontoret önskar er alla en riktigt skön sommar!

 


 

Fyra nya beslutsdatum i höst

Datum för LAGs beslut om prioritering av projektansökningarPublicerad 17/5, 2016

På styrelse/LAG-mötet den 16 maj planerades alla datum under 2016 för LAGs beslut om vilka projektansökningar som ska prioriteras för finansiering. De datumen finns också under fliken söka här på hemsidan.

Även om ansökningsystemet alltid är öppet så rekommenderar vi att projektansökan steg 2 ska vara inskickad minst 4 veckor innan LAGs beslutsdatum för att den ska hinna handläggas och beredas ordentligt. LAG räknar med att ta upp max 5 projektansökningar per möte.

Följande beslutsmöten där LAG tar upp projektansökningar för prioritering är inplanerade 2016:

16 maj
7 juni
6 september
4 oktober
1 november
6 december

Läs denna och fler nyheter på vår hemsida »

Leader Gästrikebygden LLU / Europeiska Unionen
www.leadergastrikebygdenllu.se