Uppföljningssamtal pågår

Uppföljningssamtal pågår

Uppföljning: Samtal pågår

Publicerad: 8/1, 2019

Vi ringde upp projektledaren Marie för att önska god fortsättning och kolla läget i Leaderprojektet Samtal pågår som drivs i Ockelbo sen 2018 i syfte att skapa gemenskap och framtidstro genom satsning på inkludering.

- Hej Marie - hur går det för er?

- Projektet är i full gång, vi träffar olika grupper för samtal om hur vi kan få ett mer inkluderande Ockelbo både på på fritiden och i arbetslivet. Flera nya mötesplatser har testats - exempelvis boskola, tjejer på is och träffpunkt för unga vuxna. Projektet har fått fantastiskt fin respons från flera håll framför allt för att vi i projektet vågar titta på det som skaver och hitta lösningar på det, berättar Marie och fortsätter:

- Det vi sett tydligt i projektet är hur viktigt det är att verkligen prata med varandra om vilka förväntningar och ibland tysta spelregler som finns i lokalsamhället. Det handlar inte om att alla måste bete sig enligt en färdig mall, men det är viktigt att vara medveten om att och hur de val man gör påverkar. Där behöver vi alla tänka på att prata med och inte om varandra, men också om hur information från det offentliga och föreningslivet går ut till olika målgrupper - det kanske inte räcker med att man skickat ett sms, satt in en annons i tidningen eller spridit info via Facebook - ibland krävs det att man träffas och går igenom tillsammans för att nå fram.

- Intressant. Vad är nästa steg i projektet?

- Tiden går väldigt fort och vi har många aktiviteter och dialoger som vi vill hinna med. Projektet har finansiering till maj månad ut - så nu är det viktigt att vi planerar för hur projektets lärdomar och guldkorn bäst kan tas tillvara och vidareutvecklas så att inte allt det goda arbetet avstannar när slutrapporten skickats in..


Vill du veta mer om eller kanske komma i kontakt med projektet Samtal pågår? Läs mer här

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK