Studiebesök från 45 polacker intresserade av Leader

Studiebesök från 45 polacker intresserade av Leader

Studiebesök från Polen

Publicerad: 20/6, 2019

Den 19 juni hade vi på Leader Gästrikebygden besök från Polen - mer än 40 personer från Leadergrupper och myndigheter kom till oss som en del av ett längre studiebesök hos Leader i Sverige.

Vi träffade dem på Högbo bruk där de började med en guidad promenad i de veckar omgivningarna och sen träffades vi under nära 3 h i Högbo Qvarn. Vi berättade om vårt Leaderområde och hur vi jobbar, gav exempel på beviljade projekt, relationen till kommuner/ region och hur viktigt samarbetet mellan privat, ideell och offentlig sektor är för hållbar utveckling.

Det var ett mycket engagerat gäng som ställde många frågor och vi insåg att det fanns mycket som förenar Sverige och Polens sätt att jobba med Leader och hur samhället är organiserat men också mycket som skiljer åt. 

Den polska gruppen hade innan de kom till oss även besökt Leader Höga kusten och Leader Mittland+ och vi var sista stoppet på resan innan de tog färjan hem från Stockholm på eftermiddagen.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK