Projektet vill bidra till att Ljusnan blir en långsiktigt hållbar resurs

Projektet vill bidra till att Ljusnan blir en långsiktigt hållbar resurs

Nytt projekt: Framtidens fiske

Publicerad: 20/2, 2018

Vi gratulerar projektägare och alla inblandade till startbeslutet från Jordbruksverket för projektet Utvecklingsplaner för framtidens fiske.


Syftet med projektet är att stärka utvecklingsarbetet med Ljusnan som gemensam och hållbar resurs för miljö, näringsliv och fiske.

Aktiviteterna i projektet består av att skapa en plattform för nätverkande, lärande och samarbeten. En del i det är ordna seminarier och föreläsningar dit alla intresserade är välkomna. Dessutom ska en gemensam utvecklingsplan för hela Ljusnan skapas som fungerar som ett samlingsdokument som kommuner, föreningsliv och näringsliv kan sluta upp bakom.

Målet med projektet är att ha en kommunöverskridande utvecklingsplan för Ljusnan, att nya nätverk för fiskets intressenter har skapats samt att kunskapen om hållbart fiske ökat. Långsiktigt är målet att satsningen ska leda till nya arbetstillfällen och företag med koppling till älven och fisket.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK