Nytt projekt bygger fiskesamarbeten

Publicerad: 28/8, 2018

Vi gratulerar projektägare och samarbetspartners till Leaderprojektet "Samverkan mellan fiskets intressenter i Nedre Dalälven" som under sommaren fått startbesked från Jordbruksverket.

Projektet är en är en uppföljare till det initiala projektet "fiskevård i Nedre Dalälven" som genomfördes 2016-2018 där behov lyftes fram av deltagarna om en fortsättning men med fokus på teman som fiskeförvaltning, fisketillsyn, prissättning och marknadsföring.

Detta nya projekt ska bidra till fortbildning, samarbeten mellan fiskets intressenter (fiskevårdsområdesföreningar, intresserade vattenägare, entreprenörer och offentliga aktörer) och nya arbetstillfällen. Dessutom ska det tas fram en stomme till gemensamma regler för hur en framtida havsvandrande fisk ska hanteras om drömmen om passager förbi kraftverken (Älvkarleby - Bysjön) blir verklighet.


Projektet ägs av Nedre Dalälvens intresseförening och riktar sig till intresserade i den 9 kommuner som ingår i Nedre Dalälvens upptagningsområde.

Här kan du läsa mer om projektet

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK