Fotograf Sofia Wike

Fotograf Sofia Wike

Nytt projekt - Biking Gästrikland

Publicerad: 14/12, 2018

Vi gratulerar teamet bakom projektet där alla fyra kommunerna i Gästrikland ska samarbeta med företag, föreningar och eldsjälar för att locka fler MTB-entusiaster att besöka området.

Konceptet går under arbetsnamnet Biking Gästrikland och bygger på ett initiativ från lokala cykelfantaster, företagare och etablerade besöksmål som utvecklat projektidén tillsammans med kommunerna. Initiativtagarna ser goda möjligheter i att få fler att upptäcka de många möjligheter som vårt landskap ger den som vill cykla i olika typer av terräng med MTB, till nytta både för cyklisterna och för besöksnäringen i området. Det finns andra områden i Sverige som jobbat med detta på olika sätt så det finns mycket att ta inspiration och lärdom från.

Projektägare är Ockelbo kommun och deras representant i projektetframtagandet - näringslivsutvecklare Henrik Ricknell - säger så här om den nya satsningen:

- Projektet förväntas gå igång under våren 2019, en MTB-guru till projektledare är anställd och han påbörjar sitt uppdrag i februari. Fokus i uppstarten kommer att bli att få kontakt med alla de som vill vara med och engagera sig i utvecklingen av konceptet, men också att inventera vilka leder som bör inkluderas och ta dialog med de markägare som berörs".


Här kan du läsa mer om projektet Biking Gästrikland

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK