Har du en lysande idé som kan förverkligas som ett Leaderprojekt?

Har du en lysande idé som kan förverkligas som ett Leaderprojekt?

Nu välkomnar vi projektansökningar

Publicerad: 25/2, 2016

Nu är vi äntligen igång och hoppas att många har bra projektidéer som kan förverkligas med Leaderfinansiering. Ett bra Leaderprojekt bygger på engagemang av de som berörs, det genomförs i vårt geografiska Leaderområde, det bygger på nyänkande och samarbete över organisationsgränserna för att skapa resultat som räcker längre än projektpengarna. Dessutom har det ett tema som matchar insatsområdena i vår Leaderstrategi.

För dig som vill veta mer eller tipsa andra som kan vara intresserade är vårt första tips att läsa igenom kortversionen av vår strategi. Om du tycker att din idé matchar strategin så hör av dig till Leaderkontoret så bokar vi ett möte där vi diskuterar igenom din idé och hur du kan gå vidare med en ansökan. Du är också välkommen att besöka någon av de kostnadsfria infoträffar som vi planerar för runt om i Leaderområdet under våren.

Ansökningssystemet är digitalt och har redan öppnat men vi på Leaderkontoret kommer kunna handlägga ansökningar först i mitten av mars och Leaders styrelse/LAG fatta beslut tidigast april. Vi välkomnar projektansökningar från och med nu och fram till och med år 2020 eller så långt som vår budget räcker. Ambitionen är att få igång de flesta projekten under 2016-18, därför är det klokt att komma in med er projektansökan så snart som möjligt. Vi går max in med 500 000k till lokala projekt och max 900 000kr till projekt som gynnar en större del av vårt Leaderområde. Även företag kan ansöka om finansiering för projekt men då är maxbeloppet 200 000kr.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK