Har du en idé som matchar vår efterlysning?

Har du en idé som matchar vår efterlysning?

Efterlysning av särskilda projekt

Publicerad: 12/2, 2019

Vi efterlyser just nu projekt som saknas i förhållande till de insatsområden och mål som beskrivs i vårt Leaderområdes utvecklingsstrategi. Därför gör vi nu en  "halvhalt" för nya projekt inom de populära insatsområdena besöksnäring och inkludering, för att istället fokusera på vissa andra projektinriktningar denna våren. Observera att denna "halvhalt" inte gäller Sprintprojekt - där är det fritt fram för besöksnärig och inkludering!

Det vi efterlyser är projekt som har som mål att bidra till:

  • Mobilitet på landsbygden - Nya metoder gör att miljösmart resande möjliggörs och/eller ökar
  • Mer lokalproducerat - nya samarbeten, nya logistiklösningar, ökad kompetens
  • Stärkt entreprenörskap - fler får kunskap och inspiration kring hur företag startas och drivs eller som bidrar till lyckad generationsväxling i befintliga företag
  • Kompetensförsörjning - få fler att klara gymnasiet med godkända betyg eller få fler att välja utbildning/jobb inom bristyrken

 

Projekten ska bidra till Leaderstrategins övergripande mål - att fler kan försörja sig själva och att den lokala utvecklingskraften stärks på längre sikt.

Projekten förväntas också vara Leadermässiga utifrån nytänkande, samarbete mellan olika aktörer, bygga på lokalt engagemang samt genomföras till nytta för vårt geografiska Leadeområde.

Vår ambition är att dessa projekt ska ha blivit ansökningar hos oss under mars månad och att Leaders styrelse kan fatta prioriteringsbeslut i april.

Har du en idé som du tycker passar in på efterlysningen ovan så tveka inte att som första kontakt höra av dig till Leaderkontoret på info@leadergastrikebygdenllu.se.

Se alla nyheter »

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK