Vi Landsbyggare i Gästrikebygden

Landsbyggare är alla de entreprenörer och eldsjälar som vågar ta steget, som inspirerar andra att förverkliga sina idéer och låter drivkraften och passionen styra och delar den med andra. Möt två av våra Landsbyggare i filmerna nedan.

Nästa steg:

Nätverksträff för landsbyggare blir i formatet digitallunch max 40 minuter. Vi plockar upp trådar från Landsbyggaredagarna. Håll utkik i våra kanaler och kom gärna med förslag och önskemål om

- Namnförslag på lunchträffen

- Upplägg i tid och omfattning

- Innehåll och tema

Landsbyggaredagen

Tack till alla entreprenörer och eldsjälar som deltog i vår andra nätverksträff den 7 september 2021.

Vi var nyfiken på Susanne Dannberg, Jädraås Herrgård, som driver Destination Jädraås tillsammans med sin make Dan. De erbjuder boende i Jädraås Herrgård och annex med årstidsanpassade friluftsaktiviteter i konceptet Nature Adventure.

Kicki Westerberg modererade även denna digitala Landsbyggaredag.

Till programmet i sin helhet

_________________________________________

Till er alla som var med och bidrog till vår första Landsbyggaredag - tack! Lite från 16 juni 2021 nedan.

Du träffade bland annat Lina Sjöberg @piganlina, Hans-Peter från E-gården, Kicki Westerberg och Sandra från Skommars Gårdbutik.

Till programmet i sin helhet

Följ oss på @landsbyggaregastrikebygden på Facebook eller Instagram #landsbyggaregastrikebygden

Kicki Westerberg ledde nätverksträffen.

Några Landsbyggare som deltog!

Lina Sjöberg, @piganlina i Bergby är mjölkbonde som tillsammans med familjen och några anställda driver en gård med ca 110 mjölkande kor. Brinner för landsbygden och lantbruket. Driver sociala medier för att visa hennes skildring av en mjölkgård i Sverige, samt för att inspirera och att förhoppningsvis få flera unga att dras till lantbruket och landsbygden.

Hans-Peter Eriksson, E-gården i Ockelbo, driver småskaligt lantbruk, gårdsslakteri, gårdsbutik och sommarkafé, men allt började med en enda tanke... ”Den gamla gården skall ha öppna hagar, betande djur och liv och rörelse.” Vi satsar på denna lilla gård för att vi tror att småskalighet är viktigt ur många perspektiv.

I Gästrikland finns många företag och föreningar med eldjälar som skapar och utvecklar möjligheter på landsbygden. Några av alla dessa Landsbyggare kommer vi att hylla med korta filmer i en kommunikationskampanj.

Våra andra Landsbyggarefilmer har haft premiär och under året kommer ännu fler filmer och premiärer!

Facebook och Instagram kan du följa Landsbyggare Gästrikebygden.

För att uppmärksamma alla de som gör Gästrikebygden levande genomför vi flera nätverksträffar, nu planerar vi för en digital lunch under hösten 2021 som en uppföljning på Landsbyggaredagarna.

Årets Landsbyggare ska också utses i november, då vill vi att du är med och nominerar men mer om detta i höst. Vi har mycket att se fram emot!

Leader är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden i Gästrikland. Med projektet Vi Landsbyggare i Gästrikebygden vill vi visa upp och dela med oss av den sprudlande drivkraft, kreativitet, gemenskap och framtidstro som finns på vår landsbygd. Vill du veta mer om projektet Vi Landsbyggarei Gästrikebygden hittar du det här.

Foto och redigering: Anders Eibl, High View Media

 


Vill du veta mer om Landsbyggare är du välkommen att höra av dig till:

Projektledare Helene Göthe-Lorenz

mejl: helene@leadergastrikebygdenllu.se
telefon: 070 - 245 21 06

Verksamhetsledare Theres Sundeberg
mejl: info@leadergastrikebygdenllu.se
telefon: 070 - 245 21 01

Inom kort lanserar vi en ny hemsida för Landsbyggare. Redan nu kan du tjuvkika

landsbyggare.se kommer du att möta några av alla landsbyggare i Gästrikebygden och redan nu landsbyggare från andra omården i Sverige.

Susanne Dannberg, Destination Jädraås, Jädraås

Lina Sjöberg, Mjölkbonde & influencer, Bergby

Hans-Peter Eriksson, E-gården, Ockelbo

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK