Vi Landsbyggare i Gästrikebygden

Landsbyggare är alla de entreprenörer och eldsjälar som vågar ta steget, som inspirerar andra att förverkliga sina idéer och låter drivkraften och passionen styra och delar den med andra. Möt fyra av våra Landsbyggare i filmerna nedan.

Utforska vår nya hemsida Till Gästrikebygden - Landsbyggare

Årets Landsbyggare 2021

Nomineringsprocessen är avslutad. Det har varit möjligt att nominera någon eller några som gjort en insats för att skapa en levande landsbygd. Priset delas i år ut för första gången.

Om Årets Landsbyggare 2021 - kategorier

  • Årets Unga Landsbyggare
  • Årets Landsbyggare Attityd
  • Årets Landsbyggare Förening
  • Årets Landsbyggare Entreprenör

Nomineringsprocessen var öppen för alla från den 1/10 till 10/11 2021 Den eller de du nominerar ska vara från i Leader Gästrikebygdens område. Läs mer hur du nominerar på landsbyggare.se

Tre finalister utses i varje kategori. Finalisterna presenters i våra kanaler under december 2021. En jury utser finalisterna och det är Leader Gästrikebygdens styrelse som slutgiltigt röstar fram vinnarna i respektive kategori. Vinnarna utses vid festen Årets Landsbyggare 2021 som äger rum i början av 2022.

Vi följer upp med

Nätverksträff för landsbyggare i formatet digitallunch max 40 minuter. Vi plockar upp trådar från Landsbyggaredagarna. Håll utkik i våra kanaler och kom gärna med förslag och önskemål om

- Namnförslag på lunchträffen

- Upplägg i tid och omfattning

- Innehåll och tema

Följ oss på @landsbyggaregastrikebygden på Facebook eller Instagram #landsbyggaregastrikebygden

I Gästrikland finns många företag och föreningar med eldjälar som skapar och utvecklar möjligheter på landsbygden. Några av alla dessa Landsbyggare kommer vi att hylla med korta filmer i en kommunikationskampanj.

Vår fjärde Landsbyggarefilm har haft premiär och ännu fler filmer och premiärer väntar!

Facebook och Instagram kan du följa Landsbyggare Gästrikebygden.

För att uppmärksamma alla de som gör Gästrikebygden levande genomför vi flera nätverksträffar, nu planerar vi för en digital lunch under hösten 2021 som en uppföljning på Landsbyggaredagarna.

Årets Landsbyggare ska också utses i februari 2022, då vill vi att du är med och nominerar. Vi har mycket att se fram emot!

Leader är en organisation som arbetar med landsbygdsutveckling och kan hjälpa dig som företagare eller förening att förverkliga idéer och projekt på landsbygden i Gästrikland. Med projektet Vi Landsbyggare i Gästrikebygden vill vi visa upp och dela med oss av den sprudlande drivkraft, kreativitet, gemenskap och framtidstro som finns på vår landsbygd. Vill du veta mer om projektet Vi Landsbyggarei Gästrikebygden hittar du det här.

Foto och redigering: Anders Eibl, High View Media


Vill du veta mer om Landsbyggare är du välkommen att höra av dig till:

Projektledare Helene Göthe-Lorenz

mejl: helene@leadergastrikebygdenllu.se
telefon: 070 - 245 21 06

Verksamhetsledare Theres Sundeberg
mejl: info@leadergastrikebygdenllu.se
telefon: 070 - 245 21 01

Nu finns Landsbyggare Gästrikebygden på landsbyggare.se

Här möter du några av alla landsbyggare i Gästrikebygden och landsbyggare från andra omården i Sverige.

Landsbyggaredagarna

Landsbyggaredagen är nätverksträffar för de som bygger landet, alltså drivna entreprenörer och eldsjälar som verkar på vår landsbygd. Vi har haft två digitala nätverksträffar 2021.

Tack till alla entreprenörer och eldsjälar som deltog i vår andra nätverksträff den 7 september 2021.

Vi var nyfiken på Susanne Dannberg, Jädraås Herrgård, som driver Destination Jädraås tillsammans med sin make Dan. De erbjuder boende i Jädraås Herrgård och annex med årstidsanpassade friluftsaktiviteter i konceptet Nature Adventure.

Kicki Westerberg modererade även denna digitala Landsbyggaredag.

Till programmet i sin helhet

Tack till er alla som var med och bidrog till vår första Landsbyggaredag den 16 juni 2021.

Landsbyggare i fokus, worshops och förhandsvisning av den tredje Landsbyggarefilmen - Gammelstilla, den har premiär 8/10 2021. Tack Sandra, Skommarsgården för den fina bilden. Kicki Westerberg modererade dagen.

Till programmet i sin helhet

Lina Sjöberg, @piganlina i Bergby är mjölkbonde som tillsammans med familjen och några anställda driver en gård med ca 110 mjölkande kor. Brinner för landsbygden och lantbruket. Driver sociala medier för att visa hennes skildring av en mjölkgård i Sverige, samt för att inspirera och att förhoppningsvis få flera unga att dras till lantbruket och landsbygden.

Hans-Peter Eriksson, E-gården i Ockelbo, driver småskaligt lantbruk, gårdsslakteri, gårdsbutik och sommarkafé, men allt började med en enda tanke... ”Den gamla gården skall ha öppna hagar, betande djur och liv och rörelse.” Vi satsar på denna lilla gård för att vi tror att småskalighet är viktigt ur många perspektiv.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK