Ideell tid som medfinansiering
Inom Leader värdesätter och synliggör vi det lokala ideella engagemang som investeras i projekten och kan därför godkänna ideella arbetsinsatser som hela eller delar av medfinansieringen i projekt.

Ideell tid är alltså inte pengar som betalas in eller ut, men är mycket värdefullt för projektet att människor väljer att investera sin fritid för att göra sitt lokalsamhälle bättre. Ideell tid värderas för alla vuxna till 220kr per nedlagd arbetstimme.

Tänk på att arbetsinsatser i projektet som utgörs på offentligt finansierad arbetstid - oavsett om det är offentligt anställda, de som utför arbete som del av en arbetsmarknadsåtgärd eller som del i skolarbete - inte kan räknas som ideell medfinansiering.

De projekt som beviljats pengar från Leader med ideella arbetsinsatser som sin egen medfinansiering ska hålla kolla på de arbetade timmarna och redovisa dem till Leaderkontoret vid del- och slutredovisning av projektet.

I Jordbruksverkets blankettsamling kan du hitta bra blanketter för det:

Här hittar du blanketter för de som vill redovisa ideell tid per person

Här hittar du blanketter för att redovisa ideell tid samlat för alla som deltagit i en aktivitet

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK