Charkförädling med gårdsförsäljning i Ockelbo

Syftet med projektet är att utveckla den lokala småskaliga livsmedelsproduktionen och utöka samverkan mellan producenter. Med befintligt småskaligt slakteri har sökande genom kontakter med andra livsmedelsproducenter, kunder och konsumenter upptäckt behovet av förädling. Det finns speciellt ett uttalat behov om rökning av kött-/charkprodukter men även annan samverkansförädling har efterfrågats. Projektet består i att fälla timmer och såga virke, byggnation samt inredning av lokal (el, vent. & ytskikt) och montera inventarier. Målet med projektet är att färdigställa, inreda och av Livsmedelsverket få godkänd lokal avsedd för rökning, förädling och försäljning av kött och charkvaror.

Var genomförs projektet: e-gården, Ocklebo kommun, är basen för investeringen. Detta för att utveckkla sammarbeten med livsmedelsproducenter i området samt nå fler konsumenter inklusive sommarturister.

Koppling till Leaderstrategin: Insatsområde 4 - lokalproducerat

Total budgeterad projektkostnad: 265 496 kr

Beviljad Leaderfinansiering: 40 % av total finansiering, vilket är max 106 198 kr av EUs andel av leaderfinansieringen kommer från Landsbygdsfonden

Privat medfinansiering: 159 298 kr

Projektägare: Hans-Peter Eriksson, OCKELBO

Hemsida: e-gården.se

Kontaktperson: Hans-Peter Eriksson, Åbrotorpen 36, 816 90 Ockelbo

Telefon: 070 - 62 00 00 4

E-post: info@egarden.se

Projektet period: från 8 mars 2019 med slutdatum för projektet den 30 september 2020.

Projektägaren har slutresovisat i oktober 2019.

Gardsbutik
H P Erikssson Egarden
EU flagga Europeiska jordbruksfonden farg
Leader logo